Asgari ücrette hedef yoksulluk sınırı olmalı!

TAKİP ET

Saadet Partisi Rize Merkez İlçe Başkanı Mustafa Kalender, yoksulluk sınırı altında belirlenecek bir asgari ücretin çalışanlara zulüm olduğunu söyledi.

Çalışanların merakla beklediği 2021 yılı Asgari Ücret belirleme çalışmaları, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve Türk-İş arasında 04 Aralık Cuma günü başlayacak.

Her yıl belirlenen asgari ücretin yoksulluk sınırının çok altında kaldığını belirten Saadet Partisi Rize Merkez İlçe Başkanı Mustafa Kalender "Ülkemizin itibarı mevzu bahis edilip yönetim kadrosunda sürekli artan lüks yaşam, bu itibarı halk nezdinde düşürmektedir. Devleti temsil ettikleri için bu durumu savunanlar, asıl milleti temsil etmektedir. Bu milletin yaşadığı sıkıntıları hissetmeden kâmil manada iyi bir yönetim olması ve ekonominin yükselişe geçmesi mümküm değildir." dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ifade ettiği gibi asgari ücrette hedefin yoksulluk sınırı olması gerektiğini belirten Kalender, bu hedef dışında belirlenecek bir asgari ücretin çalışanlara zulüm olduğunu ifade etti.