Arıman: Muhtarlık gönül işi olmalıdır

TAKİP ET

Rize Merkeze bağlı Camidağı Mahallesi Muhtarı ve Muhtar Adayı olan Recep Arıman, muhtarlığın ek iş değil asıl iş olması ve gönüllülük esasına göre yapılması gerektiğini söyleyerek muhtarlık maaşının kesilerek emeklilere eklenmesini talep etti.

Camidağı Mahallesi Muhtarı ve 31 Mart Seçimlerinde yeniden Muhtar Adayı olan Recep Arıman, Rize’nin Online Kanalı Sloganıyla yayın hayatını sürdüren Tv53 Youtube Kanalında Gazeteci Turgay Ayhan ile Seçim 2024 programının konuğu oldu.

Bölgesel Amatör Lig (BAL) ekiplerinden Rize Özel İdarespor’da Takım Kaptanlığı yapan ve 09 Şubat tarihinde çoklu organ yetmezliği nedeniyle 29 yaşında hayatını kaybeden futbolcu Fatih Kaan Arıman’ın da babası olan Recep Arıman, evladının acısını yaşadığı bir dönemde seçim çalışmalarını da sürdürerek programda Ayhan’ın sorularını cevapladı.

Mahallesinde Muhtar olarak görev yaptığı 5 yılda birçok hizmete imza attığını ve pandemi gibi önemli bir döneme denk gelinmesine rağmen hizmetlerde kesinti yaşanmamasını sağlamaya çalıştığını belirten Arıman, “5 yıl içinde yaptıklarım ortadadır. Önümüzdeki 5 yılda ise yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır diyorum. Pandemi ve geçen yıl deprem felaketine rağmen bu kadar hizmet yapabildiysek, önümüzdeki 5 yıla daha fazlasını sığdıracağıma inanıyorum.” dedi.

Oğlunun kaybetmenin acısını yoğun bir şekilde yüreğinde taşıyan Recep Arıman, oğlunun acısını bir nebze hafifletmek adına bir 5 yıl daha yeniden muhtar seçilmek istediğini belirten Arıman, “Dört adaydık, diğer iki aday daha sonra çekildi ve kalan adaya destek verme kararı aldılar. Şimdi 2 aday yarışacağız. Tabii yaptığım hizmetler ortadayken ben beklerdim ki aday çıkmadan bir dönem daha bana destek verselerdi ama olmadı. Bu yüzden yeniden seçilirsem hala eksiğini gördüğüm asfalt sıkıntılarımızı gidereceğim mutlaka. 500-600 metre kadar bir betonlama işimiz ve yaklaşık 500 metre de yol genişletme çalışmalarımız kaldı. Bunları inşallah yeni dönemde tamamlayacağım. Su depolarının inşası ve kapasite artırımı düşüncemiz var ve inşallah bu 5 yılda da mahallemizin su sorununu tamamen gidermiş olacağız.” dedi.

Muhtarlığın ek iş değil, asıl iş olması gerektiğini ve gönüllülük esasına göre yapılması gerektiğini söyleyen Arıman, “Muhtarlık gönül işi olmalıdır. Esnafım, emekli maaşım var, bu işin maddi kısmında değilim. Köyüme hizmet etmekten zevk alan biriyim. Günümüzde artık muhtarlığa aday olanların yüzde 60’ı maaş için yüzde 30’u da silah ruhsatı almak için aday oluyor. Bugün bir asgari ücret maaşı var muhtarın. Ülke genelinde 52 binin üzerinde muhtar var. Ben devletimden muhtarlık maaşının kaldırılmasını talep ediyorum. Muhtarların maaşını devlet kessin, emeklilere eklesin.” şeklinde konuştu.