Ardoff, Rize basını ile iftarda buluştu

TAKİP ET

Merkezi Rize'nin Ardeşen İlçesinde Bulunan Ardeşen Off-Road Kulübü Başkanı Ali Saruhan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Rize Basınını Ardeşen'de Açtıkları İftar Yemeğinde Ağırladı.

Osmanlı Alabalık Tesislerinde Kurulan İftar Sofrasına, Rize basınının önde gelen isimleri katılırken, yemek sonrası Ardoff’un yol haritası ve yapacakları organizasyonla ilgili sohbet edildi.

Burada konuşan Ardoff Başkanı Ali Saruhan, 30-31 Ağustos tarihlerinde Ardeşen’de 3.’sünü düzenleyecekleri Uluslararası Off-Road oyunlarına Gürcistan, Azerbaycan, Ermenistan, İran ve Irak gibi ülkelerden yarışmacıların katılacağını söyledi.

Bu yılki yarışların çok daha farklı kurallarla oynanacağını sözlerine ekleyen Saruhan, “Halkımızın katılımıyla coşkulu bir organizasyon düzenleyeceğiz. Bu kapsam da Rize ve bölge basınından tanıtım noktasında destek bekliyoruz. Çünkü ilimizde düzenlenen uluslar arası festivallerden birini gerçekleştirmek, bu yolda emek vermek desteği hak ediyor.” dedi.

2010 yılında kurulan Ardeşen Off Road Kulübünün birçok başarıya imza attığını söyleyen Ali Saruhan, geride bıraktıkları sezon 16 yarışmaya katıldıklarını ifade ederek, “Gürcistan, Azerbaycan ve Ermenistan’da ki yarışlarda İlimizi ve Ülkemizi temsil ettik. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde kupa ve madalyalar kazandık. 2 Hafta önce de, Sapanca’da yapılar yarışmalarda 1.’lik elde ettik.” dedi.

Off-Road sporunun zor ve bir o kadar da heyecan verici olduğunu vurgulayan Saruhan, “Off-Road artık bir tutku haline dönüştü. İmkanlarımız ölçüsünde bu tutkumuzu sürdürmeye çalışıyoruz. Eski tip 4x4 araçlarımızı modifiye edip, yarışlara hazırlıyoruz. Kulübümüzün 69 üyesi var, bu üyelerin 16’sında Off-Road aracı var ancak, yarışlara 2 araçla katılıyoruz. Bu yarışlarda ödül olarak da araç yedek parçaları ve kupa kazanıyoruz. Amacımız macera, heyecan ve bölge turizmine katkı sağlamak.” dedi.

Spor Turizminin Bir Dalını İcra Ediyoruz!

Türkiye’nin gelişmiş illerinde spor turizminin çok yaygın olduğunu vurgulayan Saruhan, “Ardeşen’de düzenlediğimiz organizasyonlar sayesinde bölgemize yurt içinden ve yurt dışından yüzlerce insan geliyor. Şenlik öncesi Off-Road araçları ile bölgedeki yaylaları gezerek safari turları gerçekleştiriyorlar. Bu da bölge turizmine ciddi katkı sağlıyor.” dedi.