Ardeşenli genç yorulmadan çay toplamak için ilginç bir yol buldu

TAKİP ET

Rize'nin Ardeşen ilçesinde çay toplama motorunun ağırlığından şikayet eden Abdullah Yeğen isimli genç kurduğu sistem ile bu soruna çözüm buldu.

Ardeşen ilçesinde çay motoru ile çay toplayan Abdullah Yeğen (17) isimli genç, 3,5 kilogram olan motorun ağırlığını taşımamak için kıvrak zekasını kullanarak bir sistem kurdu.

Çay bahçesinin hemen üstünden geçen ve yük taşımaya arayan ilkel teleferiğe bağladığı ipin ucunu metrelerce yükseklikten aşağıya sarkıtarak motora bağlayan Yeğen, böylelikle motorun yükünü teleferiğe vermiş oldu. Ardından ise kendisi çay kesme motorunu sağa sola çekerek çay bahçesinde nizami bir şekilde çay toplamaya başladı.

Düzenek sayesinde artık hiç yorulmadan çay toplayabildiğini dile getiren Abdullah Yeğen, “Çay toplarken motor bana çok ağır geliyordu. Teleferiğin altında makas ile çay toplarken çay motorunu iple beraber teleferiğe bağlamak aklıma geldi. Bağlasam nasıl olur diye düşündüm. Motorun ağırlığını ip yardımıyla teleferiğe verince yükümü hafifletti. Daha kullanışlı hale geldi. Artık daha basit bir şekilde yorulmadan çay toplayabiliyorum." ifadelerini kullandı.