Ardeşen Vakfı 250 öğrenciye burs verecek

TAKİP ET

Ardeşen Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı, 2019-2020 eğitim öğretim yılında 250 öğrenciye burs verecek.

Başkanlığını Ardeşen eski belediye başkanı Hakan Gültekin’in yürüttüğü Ardeşen Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı bu yıl öğrencilere vereceği burs miktarını ve burs alacak öğrencileri belirledi. Buna göre Vakıf, 8 ay boyunca 250 öğrenciye aylık 185 TL burs verecek.

11 Ekim’de son bulan başvuruların ardından Ardeşen Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı burs komisyonu toplanarak başvuruları değerlendirdi ve burs alacak 250 kişiyi belirledi.

Toplantı sonrasında açıklama yapan Başkan Hakan Gültekin, hakkaniyet çerçevesinde bütün kriterleri göz önünde bulundurarak burs alacak 250 kişiyi belirlediklerini ifade etti.

Gültekin, açıklamasında “Kurulduğumuz 2016 yılından itibaren Ardeşen’imizin geleceği olan öğrenci kardeşlerimize eğitim süreleri boyunca bir nebze de olsa katkı olması hasebiyle burs imkanı sağlıyoruz.” gedi.

İkameti Ardeşen’de olması, 4 yıllık bir fakültede ve devlet üniversitesinde okuması şartını olmazsa olmaz olarak kabul ettiklerini dile getiren Gültekin “300’ün üzerinde başvuru oldu. Bunlardan 250 tanesini belirledik. Burs miktarı olarak da 185 TL belirledik. 8 ay boyunca bu burs bu yıl ki eğitim öğretim yılında verilecek. Öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.