Ardeşen MTAL'den gençler için iki farklı uluslararası proje

TAKİP ET

Ardeşen Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nin hazırladığı "Etwinning Projesi" ile gençlere teknolojinin doğru ve faydalı şekilde kullanılmasının öğretilmesi amaçlanıyor.

Ardeşen Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi öğretmeni Derya Atay ve öğrenciler tarafından yürütülen "Etwinning Projesi" kapsamında hem teknolojinin doğru kullanımı hem de meslek seçimlerine yönelik farklı öğretim teknikleri öğretiliyor.

İki farklı projenin ilki olan “Teknolojinin Yeni Lideri Z Kuşağı Gençleri Projesi" ile teknolojiyi doğru ve faydalı kullanmak, web2.0 araçlarını tanıma ve derslere entegre etme, aynı zamanda e-güvenlik ve siber zorbalık hakkında farkındalık oluşturmayla ilgili çalışmalar yapılıyor.

Diğer bir proje olan "Geleceğim İçin Konuşuyorum Projesi" ile ise meslek seçimi, gelecekte hangi yeni mesleklerin oluşacağı, bu konuda nasıl meslek seçimi yapılması gerektiği ve öğrencilerin yeni bir iş aramayı, iş görüşmesi yapmayı ve 21. yüzyıl mesleklerini öğrenmeleri konusundaki çalışmalar yapılıyor.

Hazırlanan her iki projenin yabancı öğretmen ve öğrencilerden oluşan kültürel etkileşimi olan uluslararası bir proje olduğu vurgulanıyor.