Ardeşen'de Kaymakamca ceza kesilen öğretmeni Mahkeme haklı buldu

TAKİP ET

Ardeşen'de gönüllülük esaslı göreve gitmediği için Kaymakamlık tarafından ceza alan öğretmeni Mahkeme haklı bularak cezayı iptal etti.

Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında il ve ilçelerde gönüllülük esasına göre öğretmenlerden Vefa Sosyal Destek grupları oluşturulmuştu.

Rize'nin Ardeşen ilçesinde geçtiğimiz aylarda yaşanan olayda, Ardeşen İlçe Emniyet Müdürlüğü koordinesindeki Vefa Sosyal Destek hizmetleri kapsamında A.K. isimli öğretmene Polis tarafından telefonla aranarak re’sen otogarda vatandaşları yönlendirme görevi verilmiş, A.K.'ye ise çalışma alanına gitmediği gerekçesi ile Kaymakamlıktarafından kınama cezası verilmişti.

Verilen cezanın iptali için Rize İdare Mahkemesi'nde A.K. tarafından açılan dava sonuçlandı. Mahkeme, soruşturmanın usul ve esaslarına uyulmadığına kanaat getirerek, sadece telefonla görüşme tutanağı ve davacının savunmasıyla yetinilmek suretiyle tesis edilen dava konusu işlemde hukuka aykırılık bulunduğu gerekçesiyle cezanın iptaline karar verdi.

Hak yerini buldu

Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Rize Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ve Türk Eğitim-Sen Ardeşen İlçe Temsilcisi Hacer Demirbağ, salgın döneminde Türk Eğitim Sen olarak gönüllülük esasına dayalı oluşturulan Vefa Destek Gruplarının, filyasyon ekiplerinin ve denetim ekiplerinin çalışmalarına her türlü desteği verdiklerini ifade ederek, "Üyelerimiz bu süreçte hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak asli görevlerinin dışındaki bu görevlerde yer alarak devletimizin yanında olduklarını ortaya koydular. Fakat buna rağmen Ardeşen Kaymakamlığı, üyemiz A.K’ya, res'en bildirilen göreve gitmeme gerekçesi ile ceza verdi. Rize İdare Mahkemesi yapılan haksızlığa cevabı vermiş ve üyemize Kaymakamlık tarafından verilen ceza iptal edilmiştir." dedi.