Arda Turan Futbolu Bırakacak mı?

TAKİP ET

Galatasaray'ın en önemli isimlerinden biri olan ve son dönemlerde Torrent tarafından kadroya alınmayan, bu nedenle de NEF Arena'da taraftarına veda edemeyen Arda Turan'la ilgili soru işaretleri henüz devam ediyor.

Bu sezon Galatasaray’la sözleşmesi sona eren Turan’ın futbola veda edeceğine kesin gözüyle bakılıyordu ancak geçtiğimiz günlerde Turan tarafından GS TV’ye yapılan açıklamada, futbolu bırakıp bırakmayacağı konuları yeniden daha net bir şekilde gündeme geldi. Turan tarafından yapılan açıklamalarda Torrent’le birlikte aviator oyna tarzına uyum sağladığını ancak neden kadroya alınmadığını bilmediğini, bu nedenle de taraftara veda edemediğini belirten Turan, aslında futbol hayatını noktalayıp noktalamama konusunda da kararsız olduğunu dile getirdi.

Futbolu Bıraksam mı Bırakmasam mı Bilmiyorum

Turan GS TV’ye yaptığı açıklamalarda son derece duygusal ifadelere yer verdi. Henüz kimseyle vedalaşmadığını belirten Arda Turan, “İnsanların ailelerini, çocuklarını veya maddi durumu düşünmeleri Galatasaray'ı daha az sevdiği anlamına hiçbir zaman gelmez. Ben tam tersini yaptım. Benim önceliğim hep Galatasaray oldu.Futbolu bırakıyor muyum bırakmıyor muyum bilmiyorum.Eşim de bana sordu, 'Oturup konuşacağız.' dedim. Belki bırakıyorumdur belki bırakmıyorumdur. Geriye dönüp baktığımda, Galatasaray taraftarına, Galatasaray camiasına, herkese sonuna kadar hakkımı helal ediyorum. Çünkü üzüntüsüyle, sıkıntısıyla zor bir yolculuktu ama çok güzeldi. " ifadelerini kullandı.

Galatasaraylı olduğunu ve her zaman bunu gösterdiğini anlatan Arda, "İnsanlar benim Galatasaraylılığımı anlatmama izin vermesinler. Böyle bir şeye gerek yok. Ben Galatasaraylıyım ve hayatım boyunca her davranışımda bunu gösterdim." ifadelerine açıklamalarında yer verdi.

Veda Etmedim, Vedaya Dayanamayabilirim

Kendisi için kulüp tarafından herhangi bir veda programı yayınlanmadığını belirten Turan, veda yapılsa dahi buna dayanamayacağını dile getirdi. Açıklamalarında ise “Çünkü buna dayanamayabilirdim. Özel bir şey olsun da istemedim. "Bugün 2022'deyiz. Aradan geçen onca senedir ben Galatasaray'dan hiç ayrılmadım. Gittiğimde de Galatasaray'ın transferiyle ilgili başkalarıyla görüştüm. Galatasaray birini düşünüyorsa, o oyuncuyla konuştum. Galatasaray altyapısındaki maçı takip ettim. Kendimi bildim bileli Galatasaray'da olduğum için, 1999-2022 çok uzun bir süre. Geçen bu zaman muhteşem bir süreç. Gerçekten dayanamam. Çocuklara dayanabilirim ama personele dayanamayabilirim. Benim için çok kıymetliler. Altyapıdaki oyunculara dayanamayabilirim. Her zaman Galatasaraylıyız, her zaman Galatasaray'a hizmet edeceğiz. Galatasaray'ı dışarıdan sevmek de bir hizmettir. Altyapıda çocukların yalnız olmadığını hissettirmek istiyorum. Galatasaray altyapısındaki her oyucu çok kıymetlidir. Galatasaray A takımının, profesyonel futbol takımının gözü sizin üzerinizdedir. 'Her an buraya (A takıma) gelebilirsiniz.' diye anlatmak için oraya gidiyorum. Kendim de oraya gittiğimde duygusallaşıyorum. Çünkü Galatasaray altyapısında oynadığım dönemleri çok severim. Hem eğlenceli hem mutlu hem de inanılmaz başarılı dönemlerdi.” ifadeleriyle hem Galatasaray’a olan sevgisi hem de hassasiyetiyle ilgili önemli ifadelerde bulundu.

Galatasaray’da teknik direktör olarak görev alıp almama konusuna da değinen Turan, bu konuya dair büyük bir hevesinin olduğunu ancak zamanın ne getireceğini bilmediği belirtti. Arda: “Bir gün oynadığım takımların başına geçmek isterim. Beraber yaşadıklarımız için, beni bütün yolculuğumda destekledikleri için sonsuz teşekkür ederim. Hepsine hakkım helaldir. Sağ olsunlar beni hep tribünlerde desteklediler. Biliyorum ki kızdıkları zaman da beni çok sevdiklerindendi. Açıkçası muhteşem günler yaşadık. Seslerinin dolu dolu geldiği, en özel oyunculardan biri olduğumu biliyorum. Çünkü hep bunu hissetmişimdir. Onlarla her şey çok güzeldi. Çok teşekkür ederim.” ifadeleriyle Galatasaray taraftarına destekleri nedeniyle de minnetlerini belirtti.