Araç Motoru Neden Aşırı Isınır?

TAKİP ET

Motor ısınması sürücülerin en çok karşılaştığı sorunlardan biridir ve göz ardı edilmemesi gerekir.

Motor ısınması ertelenen bir problem haline geldiğinde ortaya ciddi araç arızaları çıkabilmektedir. Çünkü; motor ısındığında motor bölümünde yer alan parçalarda contalar eriyebilir ve diğer parçalar da yüksek ısıdan etkilenerek yanabilir. Bunların yaşanmaması için hararet göstergesi sık sık kontrol edilmelidir. Eğer hararet göstergesi arızalıysa ve net sonuçlar göstermiyorsa gösterge tamir edilmelidir.

Motor ısınması sonrası araçta komple motor değişimi gibi yüksek maliyetli arızalar oluşabilmektedir. Eğer Opel marka aracınızın buna benzer bir motor arızası oluştuysa, araç modeline en uygun Opel yedek parça fiyatları için General Opel web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Motorun aşırı ısındığını nasıl anlayacaksınız?

Motoru aşırı ısınmış bir aracın eğer gösterge doğru sonucu gösteriyorsa, ikaz verir ve aracın motor bölümünden buhar çıkar. Motorun hararet yapmasının nedenleri şunlardır:

●     Soğutma suyunun azalması ya da tamamen bitmesi

●     Araç termostatının bozulması

●     Fan motoru arızaları

●     Vantilatör kayışındaki gevşeme ve kopmalar

●     Radyatör peteklerinin tıkalı olması

●     Su devirdaim pompasının arızalanması

●     Devirsiz araç kullanmak

●     Hortumlardaki su ve yağ sızıntıları

●     Soğutma sisteminde hava birikmesi

●     Hararet müşürünün arızalanması

Motorun ısınmaması için araç seyir halindeyken vites boşa alınmamalıdır. Çünkü vites boşa alındığında soğutma suyu devirdaimi durur ve aracın fanı çalışır. Bu durumda fan yetersiz kalabilir ve otomobilin su kaynatma riski artar. Aracın periyodik kontrollerinde arızalanma riski yüksek, aşınmış parçalar varsa, orijinal yedek parça ile arızaların tamiri yapılması gerekir. Ayrıca, havanın çok sıcak olduğu yaz günlerinde araca aşırı yük yüklenmemelidir.

Oto yedek parça konusunda uzman General Opel’de aracınızın periyodik bakımlarında ihtiyacınız olabilecek komple motor, buji takımı, hararet müşürü, radyatör parçaları gibi yedek parça çeşitlerini bulabilirsiniz. Generalopel.com web sitesinde Chevrolet marka aracınızın modeline uygun Chevrolet yedek parça çeşitleri de bulabilirsiniz.