Anzer Balı Faydaları

TAKİP ET

Balın en şifalı gıdalardan olduğu ve binlerce yıldan bu yana tüm dünyada bir şifa kaynağı olarak kullanıldığı bilinmektedir.

Türkiye’nin Karadeniz Bölgesinde ve Rize şehrinin Anzer Yaylasında yetişen bal tüm dünyada tanınan ve bir çok kişi için bazı hastalıklar için ilaç seviyesinde kullanılan bir baldır.

Hastalıklara hiçbir yan etkisi olmadan şifa kaynağı olan anzer balı sadece Anzer Yaylasında yetişen çiçeklerden arıların ürettiği baldır. Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları dahilinde yetiştirilmesinden dolayı anzer balı yılda 500 kilogram kadar yetiştirilebilmektedir.

Faydaları saymakla bitecek gibi olmayan anzer balının diğer ballara göre fiyatı biraz yüksek olsa da şifa kaynağı olarak kullanılmakta olan anzer balı tüm dünyada tanınan bir baldır. 3000 rakımda üretilen bu balın şifalı olmasının bir başka sebebi de Anzer Yaylasının havasının hiçbir şekilde el değmemiş ve en iyi oksijen kaynağı olmasından dolayıdır.

Anzer Balı Neden Kullanılmalı?

Anzer balının şifa kaynağı olması bir çok kişinin bu balı kullanmasına sebep olmaktadır. Çünkü neredeyse tüm hastalıklara şifa kaynağı olan bu balın yan etkisi de bulunmamaktadır. Damar açıcı, bağışıklık sistemini koruyucu ve zihin açıcı özellikleri bulunan anzer balı günde iki kez hem yetişkinler hem de çocuklar tarafından kullanılabilir. Anzer balının faydaları nelerdir?

· Bağışıklık sistemini güçlendirir, kış hastalıkları da dahil olmak üzere tüm hastalıklardan korur.

 · Cildin güzelleşmesini sağlar, cilt üzerine sürerek kullanılırsa cilt lekelerini, kırışıklıkları ve cilt üzerinde oluşan siyah noktaları gidermek için en iyi cilt temizleyicidir.

· Tok tutma özelliği ile diyet yapanlar ara öğünlerde bir tatlı kaşığı tüketebilir, metabolizmayı çalıştırdığı bilinen bir baldır.

· Vücutta bulunan damarların açılması için gün içinde bir tatlı kaşığı tüketmekte fayda vardır.

· Reflü, gastrit ve mide gazını ortadan kaldırıcı etkisi bulunmaktadır. Uzun süre kullanımlarda bu hastalıkları tamamen ortadan kaldırabilir.

·  Çocuklarda zihin açıcı ve konsantrasyon güçlüğünü ortadan kaldırıcı olarak kullanılır.

· Halsizlik ve bitkinlik oluşturan rahatsızlıklarda halsizlik ve bitkinliği tamamen ortadan kaldırıcı özelliği için kullanılabilir.