Ankara'nın Dünyaca Ünlü Kaplıcaları

TAKİP ET

Türkiye'de çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılan birçok kaplıca vardır. Bu kaplıcaların önemli bir kısmı da Başkent Ankara sınırları içerisinde yer almaktadır.

Kireçlenme, romatizma, kadın hastalıkları, kas hastalıkları, nörolojik rahatsızlıklar, cilt rahatsızlıkları, solunum rahatsızlıkları v.b. hastalıklarına şifa bulabileceğiniz Ayaş, Beypazarı, Haymana, Kızılcahamamkaplıcaları bunlardan bazılarıdır.

www.ucakbileti.com ile alacağınız ucuz uçak biletiyle Ankara’ya kolaylıkla ulaşın. Hastalığınıza iyi gelecek bu şifalı sulardan faydalanmayı unutmayın.

Kızılcahamam Kaplıcası

Ankara'nın kuzeyinde yer alan Kızılcahamam ilçesi, termal kaynaklar açısından Türkiye'nin en zengin bölgelerinden birisidir. İlçe, ılıcalarıyla ün yapmıştır. Romalılar ve Selçuklular döneminde de işletildiği bilinen Büyük ve Küçük Kaplıca çok ünlüdür. İlçede Sey hamamı, büyük ve küçük kaplıca, acısu kaynağı olarak bilinen birçok tesis vardır.

Belediye tarafından işletilen büyük tesiste su sıcaklığı 48 derece civarındadır. Küçük tesiste ise sıcaklık 36 derece ortalamasındadır. Acısu kaynağının sıcaklığı ise 37 derecedir. Merkezde konuşlanmış olan bu tarihi şifalı sular; romatizma, siyatik, lumbago ve kadın hastalıklarına iyi gelen bu iki kaplıcadan büyük olanının suyu 50 derece küçük olanın ise 36 derecedir.

Beypazarı İçmeleri

Ayaş-Beypazarı yolunun 34. Km’sinden, güneydoğu yönünde sola ayrılan yolun 5. km’sindedir. Su sıcaklığı 31-52°C, kaynak akım değeri 6 lt/sn’dir. Banyo kapasitesi 2468 kişi/gündür. Banyo ve içme kürlerine elverişli olan termal sular; romatizma, deri, kalp ve kan dolaşımı, nevralji, solunum yolu, kadın hastalıkları, sinirsel ve kas yorgunluğu hastalıklarına iyi gelmektedir. Kaplıca suyu; klorürlü, sülfatlı, sodyumlu, kalsiyumlu, karbondioksitli bir bileşime sahiptir.

Ayaş Karakaya Kaplıcası

Ankara’ya 58 km. uzaklıktaki Ayaş ilçesinde ve karayolu üzerinde bulunan Karakaya Termal Kaynağının çıktığı yerde Selçuklular döneminden günümüze kalan tarihi bir hamamdır. Yılın 6 ayı açıktır. Mayıs ve Kasım ayları arasında ziyaretçi akınına uğrar. Yüksek mineral değerlerine ve 50 derecelik sıcaklığı bulunan havuza sahiptir. Tesiste ayrıca fizik rehabilite merkezi de bulunur.

Haymana Kaplıcası

Sıcaklığı 45 derece kaynak akım değeri 4.8 lt/sn, Ph değeri 6.8 dolayında olan havuzun bulunduğu termal bölge, Ankara’ya 74 km mesafededir. Tesisler belediyeye aittir. Merkez, Seyran ve Medrese kaplıcaları, kamu ve özel işletmenin faaliyetleriyle birlikte günlük 2000 kişiye hizmet verebilecek kadar genişlemiştir. Banyo ve içme kürlerine elverişli olan termal sular; romatizma, deri, kalp ve kan dolaşımı, nevralji, solunum yolu, kadın hastalıkları, sinirsel ve kas yorgunluğu hastalıklarına iyi gelmektedir. Çocuk felci ve ortopedik hastalıkların tedavisinde tercih edilir.

Uçak biletinizi henüz almadıysanız planınızı yapmaya başlayıp Ucakbileti.com üzerinden Türkiye’nin birçok noktasına tüm havayollarını tek akranda sorgulayabilir,ucuz uçak biletinizi alabilirsiniz. THY, AtlasGlobal, Anadolujet, BoraJet, Pegasus gibi farklı havayolu firmalarının uçak bileti alternatiflerini karşılaştırabilirsiniz. Ankara uçak bileti seçeneklerini görebilir fırsatlarından yararlanabilirsiniz.