Amatör Futbolcular, seslerini Cumhurbaşkanı'na duyurdu

TAKİP ET

Aylardır oynanamayan Amatör Ligler nedeniyle hem maddi hem manevi zorluklarla karşı karşıya kalan amatör futbolcular, sorunlarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ulaştırabildi.

Tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de Mart ayından itibaren etkileyen Koronavirüs (Kovid-19) salgını binlerce futbolcunun sahalardan uzak kalmasına da neden oldu.

Mart ayından itibaren oynanamayan Amatör Liglerden dolayı binlerce futbolcu ve camia içindeki çalışanlar ekonomik anlamda zorluk çekerken, bu güne kadar hem Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'ndan, hem de Türkiye Futbol Federasyonu'ndan liglerin ne zaman başlayacağına dair tatmin edici bir yanıt alamadılar.

Süper Lig ve 1. Lig oynanmasına ve futbolculara 2. Lig ile 3. Lig oynandığı taktirde kendilerinin de liglerinin başlatılacağına dair sözler verilse de neredeyse tüm liglerde devre arasına girildiği halde başta Bölgesel Amatör Lig mücadeleleri olmak üzere yerel liglerle ilgili bir takvim bir türlü açıklanamadı.

Geçimlerini futbol oynayarak sağlayan binlerce amatör futbolcu, aylarca liglerinin başlatılabilmesi için ülke genelinde mücadele ederken, sonunda seslerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a duyurabildiler.

Nihayet Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ulaşabildiler

Ankara'daki Geleneksel Sporlar Gençlik ve Spor Tesisi açılışı öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ulaşabilen futbolcular, 10 aydır maç oynayamadıklarını ve seslerini Cumhurbaşkanına sonunda duyurabildikleri için seviçli olduklarını söylediler.

Kendisinin de 16 yıl amatör futbol oynadığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, futbolculara "Bunu bir inceleteyim herhangi bir sıkıntı yoksa önünüz açarız" sözünü verdi.

Amatör liglerle ilgili durumdan haberdar olmadığının da anlaşıldığı sohbette Erdoğan, bu durumun sadace Ankara için mi geçerli olduğunu sorduğu vakit futbolcular Türkiye'nin dört bir yanından geldiklerini ifade ettiler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerden birinin telefon numarasını aldırarak yanındakilere konuyla ilgilenilmesi talimatı verdi.