Alim: Şehir Hastanesinin yeri tercih değil, zorunluluk

TAKİP ET

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, Şehir Hastanesi projesinin sahilde yapılmasının bir tercih değil, zorunluluk olduğunu söyledi.

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, katıldığı televizyon programında Rize Sahilinde yapılması gündeme gelen Şehir Hastanesi projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı tarafından gündeme getirilen projenin, Yazıcı’nı kendi açıklaması olmadığını ve projenin yeriyle ilgili Sağlık Bakanlığı görevlileri tarafından kendisine bilgi aktarıldığını ifade etti.

Şehir Hastanesinin yeri tartışılabilir

Rize Şehir Hastanesi projesinin tamamen kamu kaynaklarıyla yapılacağını hatırlatan Başkan Alim, “Şehir Hastanesi, kamu kaynaklarıyla yapılacak bir yatırım olmasıyla önem arz ediyor. Sağlık Bakanlığı’nın ön gördüğü konu bu yönde. Ancak sahil bandında yapılması şu an için bir tercih değil, zorunluluktur. Yeriyle ilgili de elbette ki tartışabiliriz, konuşabiliriz ama bir bütün olmamız, el ele vermemiz, eleştirilerimizi olumlu anlamda yapmamız lazım. Öncelikle bu yatırımı Rize’mize kazandırmamız lazım.” dedi.

Gündoğdu bölgesine yakın da olabilir

Rize merkezin doğal bir koy görüntüsü olduğunu ve bu görüntünün bozulmaması gerektiğini de savunan İl Başkanı Alim, “Bu durumu en fazla önemseyenlerden biriyim. Sahile duyarlılık anlamında belki de en hassas il başkanı olduğumu söyleyebilirim. Dolayısıyla bu görüntünün bozulmaması lazım. Bu hastanenin sahilde yapılmasıyla mevcut sahil görüntüsünün kaybedilmesi gibi bir durumda yok. Sahil bandını yürüyüş alanlarının, hastanenin dış taraflarına yapılacak olan dolgunun taştan değil de kazıklar üzerine yapılarak direk sahille denizle teması olması halinde daha güzel bir projenin olacağını düşünüyorum. Belki de yat limanının olduğu bölgede değil de Gündoğdu bölgesine yakın daha ötelerde olabilir. Ama bu durumu konuşabilmeliyiz” dedi.

Karadeniz Sahil Yolu güzergahı da konuşulmalı

Sahille ilgili konuşması gereken asıl konunun Karadeniz sahil yolunun geçiş güzergahı olduğunu belirten Alim, “Karadeniz Sahil Yolunun sahil tarafından değil de arka tarafa atılması konuşulabilir. Rize top yekün birlik içerisinde olarak bunu konuşmamız lazım. Nitekim Trabzon bu yola doğru gidiyor. Bizler de Derepazarı’ndan itibaren Bozuk Kale’nin çıkışına kadar neden sahil yolumuzu arkaya atmayalım. Bence bunları konuşmamız lazım.” ifadelerini kullandı.

Alim, deniz dolgusunun ve peyzajın düzgün bir şekilde yapılması halinde görüntü kirliliği oluşturmayacağını düşündüğünü sözlerine ekledi.