Alim; Devletimiz halkının yaralarını sarmak için tüm imkanlarını seferber etmiş durumda

TAKİP ET

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, yaşanan afetlerde vatandaşların eskiden olduğu gibi kaderine terk edilmediğini vurguladı.

İl Başkanı İshak Alim yaşanan sel felaketinin yaralarının sarılmaya başlamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Rize’ye gelen Genel Merkez heyetinin son derece önemli olduğunu söyledi.

Alim açıklamasında: “İlimiz çok büyük bir afet yaşadı neredeyse bir yıl boyunca yağacak olan yağmurun yirmi dört saatte yağması dolayısıyla maalesef ki maddi hasarlarımızın yanı sıra can kayıplarımız da oldu. Çok şükür ki yaşanan afetlerde insanımız eskiden olduğu gibi kaderine terk edilmiyor, hiçbir zaman çaresiz bırakılmıyor. Bu durum Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın iradesi ve AK Parti iktidarlarının gücünden kaynaklanıyor." dedi.

Devletin merhametli eliyle selin yaşandığı ilk andan itibaren tüm imkânlarıyla milletinin yanında olduğunu ve olmaya da devam edeceğini belirten Alim, "Afetin yaşandığı ilk geceden itibaren yaraların sarılması için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Bakanlarımız, Milletvekillerimiz bütün kurum ve kuruluşlarıyla saha da çalışmalarını günlerce aralıksız olarak sürdürdü. Geçmiş yıllarda yaşanan afetlerde halkımız “Nerede bu Devlet” sorusuna karşılık bulmazken şu an yaşadığımız ortamda Devletimiz halkının yaralarını sarmak için tüm imkanlarını seferber etmiş durumda. " dedi.

Rize'de selden zarar gören binaların yıkım çalışmasına başlandığını hatırlatan Alim, geçtiğimiz Cuma günü AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Genel Başkan yardımcıları Hayati Yazıcı, Ömer İleri, Mustafa Şen, MKYK üyeleri ile Rize Milletvekilleri Osman Aşkın Bak ve Muhammed Avcı'nın bölgeye gelerek yapılan çalışmaları yerinde incelediğini sözlerine ekledi.