Alim: Derepazarı-Kendirli Yolu çok önemli

TAKİP ET

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, Kendirli-Derepazarı yolunun stratejik bir yol olduğunu belirterek bu yolun sadece bu iki bölgeye değil Rize'nin tamamına hizmet edecek bir yol olduğunu ifade etti.

Kendirli ve Derepazarı ziyaretleri kapsamında ilçe ve belde teşkilatlarıyla bir araya gelen AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim; belediye başkanları ve muhtarlar derneklerini ziyaret etti. Esnaf ziyaretlerinde de bulunan İl Başkanı Alim Derepazarı ve Kendirli’nin gündeminde olan yol projesiyle ilgili değerlendirmede bulundu.

Derepazarı-Kendirli yolunun sadece bu iki bölgeyi ilgilendirmediğini belirten Alim, "Fiziki olarak baktığımızda bu yol Derepazarı’ndan başlıyor, Kalkandere-İkizdere yol ayrımının orada bitiyor. Bu yol olmadan Derepazarı-Kendirli arası 20 km iken bu yol olduğu zaman 7 km’ye düşüyor. Yine aynı şekilde Kalkandere’ye ve İkizdere’ye giderken sahil yolundan 17 km olan mesafe bu yoldan sonra 11 km daha kısa olacak. Dolayısıyla bu anlamda bu yol çok önemli. Daha büyük sorumluluğu olan bir yoldur. Doğu tarafından Kalkandere’ye İkizdere’ye veya Ovit’e gidecek olan biri, daha kısa olduğu için bu yolu kullanacaktır." dedi.

Yolun güzergah açısında çok önem arz ettiğini de sözlerine ekleyen Alim şöyle konuştu; "Bu sadece Derepazarı ve Kendirli’yi ilgilendiren bir yol değil. 2016 yılında ihale edilmiş projenin şu anda gerçekleşme oranı yüzde 35’tir. Ulaştırma Bakanımız ile görüştük Milletvekillerimiz konuyu takip ediyor. Yolun önemli olduğu ve bir an önce yapılması gerektiği konusunda hem fikiriz. Derepazarı Kendirli yolunda yeniden imalata başlanacak"