Alim'den fabrikadaki patlama ile ilgili açıklama

TAKİP ET

Çaykur Genel Müdürü Alim, çay fabrikasındaki patlama ile ilgili konuşarak "Muhtemelen su eksikliği ile alakalı" dedi.

Rize'nin Hemşin ilçesinde Çaykur'a ait organik çay fabrikasında Sinan Taşkıran isimli işçinin hayatını kaybederek, Ramazan Hacısalihoğlu isimli işçinin yaralanmasına sebep olan patlamayla ilgili Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim açıklamada bulundu.

Rize Vali Yardımcısı ve Hemşin Kaymakamı Sedat Sezik ve Hemşin Belediye Başkanı Halim Kazım Bekar ile birlikte patlamanın meydana geldiği Hemşin Organik Çay Fabrikasında incelemelerde bulunan Genel Müdür Alim, ilk belirlemelere göre patlamanın kazandaki su eksikliğinden meydana geldiğini açıklayarak, "Muhtemelen su eksikliği ile alakalı. 3 kazan var yan yana ve 1'inde bu olay meydana geldi" dedi.

Alim yaptığı açıklamada "Sabah vardiya değişiminde olan bir olay. 2 arkadaş varmış orada. 1'ini kaybettik, diğerinin yanıkları var hastanede yatıyor maalesef. Arkadaşlar, tutanaklarını tutuyor, neden meydana geldiği ile alakalı çalışmalarını sürdürüyor, çalışmalarını yürütüyor. Şimdilik diyebileceklerimiz bunlar" ifadelerini kullandı.

Yaşanan iş cinayetinde etkin bir soruşturma yapılmalı!

Öte yandan DİSK/Gıda-İş Sendikası Rize Bölge Temsilcisi Ramazan Küçüksarı da yaşanan olayla ilgili yazılı bir açıklama yaparak, "Çok basit ve önlenebilir sebeplerle işçiler hayatını kaybedebiliyor. Muhtemelen su olmaması genç bir işçi arkadaşımızı hayattan kopardı." dedi.

İşçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirleri alınmadan işçilerin çalıştırılmaya devam edildiğini ifade eden Küçüksarı, "Çaykur’da yeterli çalışan sayısı olmadığı ve işçilerin yeterli eğitimi alamadan kendi işleri dışında çalıştırıldığı uzun zamandır bilinen bir gerçek. Çalışanlardan daha çok üretime önem verilmesi, önlemlerin masraf olarak görülmesi yine Çaykur’da da karşımıza çıkıyor. Yaşanan iş cinayetinde derhal ve etkin bir soruşturma yapılmalıdır. Bu olayda sorumlu olanlar görevden alınarak gereken ceza uygulanmalı, Çaykur’da tüm işyerlerinde eğitim verilmeden işçinin rızası alınmadan yaptığı işler dışında çalıştırılmamalıdır." ifadelerini kullandı.

Organik Çay Fabrikası'nda patlama: 1 işçi öldü

Çay fabrikasındaki patlamada ölen genç Sinan toprağa verildi

Çay Fabrikasındaki patlamada Ramazan Hacısalihoğlu da hayatını kaybetti