Ali Çelik: BAL takımlarımıza başarılar

TAKİP ET

ASKF Rize Genel Başkanı Ali Çelik, Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) mücadele edecek olan 3 Rize takımına başarılar diledi.

Yaşanan pandemi nedeniyle aylarca başlaması merakla beklenen Bölgesel Amatör Lig (BAL) 09 Haziran Çarşamba günü oynanacak olan 1. Hafta karşılaşmalarıyla start alıyor. Rize'yi İl Özel İdarespor, Çamlıhemşin Belediyespor ve Salarhaspor'un temsil edeceği ligde bu üç takım 3. Bölge 1. Grupta bir üst tura çıkma mücadelesi verecek.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Rize Genel Başkanı Ali Çelik, aylar süren hasretin nihayet sona erdiğini belirterek, "Tüm dünyada yaşanan pandemi şartları amatör liglerimizi daha çok etkiledi. Nisan ayı içinde başlayacak olan ligimiz artan vaka sayılarıyla yeniden ertelenmişti ama nihayet Çarşamba günü oynanacak olan maçlarla ligimizin star alacak olması mutluluk vericidir." dedi.

Pandemi nedeniyle biraz sıkıştırılmış bir lig oynanacağını belirten Çelik, "4 takımımız mücadele edecekti ancak son ertelemenin ardından Çayelispor hakkını önümüzdeki sezon kullanmak üzere ligden çekildi. 3 takımımızdan şampiyon olan takımımız bir üst tura çıkacak ve bu turda da iki Trabzon ve 2 Ordu illerimizin takımından oluşan 3. Bölge 2. Grup Şampiyonuyla eşleşecek. Gönlümüz bir Rize takımımızın bu sezon 3. Lige çıkmasıdır ve inşallah Şampiyon olan takımımız bu başarıyı gösterecektir." dedi.

Vali Çeber'e Teşekkür

Maçlara sınırlı sayıda seyircinin alınacağını hatırlatan Çelik, "Maçlarda tüm pandemi kuralları uygulanacaktır. Aylardır takımlarımız antrenman ederek bu güne hazırlanıyorlar. Elbette onların yanında olmak hepimiz isteriz ancak kurallara da riayet etmemiz gerekiyor. Bu güne kadar kulüplerimizde Kovid-19 vakası yaşanmadı. Dileriz aynı durum lig bitimine kadar devam eder. Her maç öncesinde futbolcularımız zaten test olacaklar. Lig boyunca üç kulübümüzün tüm testlerinin sağlanmasında yardımcı olan Rize Valimiz Sayın Kemal Çeber'e tüm kulüplerimiz adına teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Çelik, 09 Haziran Çarşamba günü saat 17:00'de Salarhaspor - Rize İl Özel İdarespor maçıyla başlayacak olan ligin tüm takımlara ve Rize spor camiasına hayırlı olmasını diledi.