AKP artık yoklukla malul hale geldi

TAKİP ET

Demokrat Parti (DP) Rize İl Başkanı Hamit Çelik, devletin ciddiyetini kaybettiğini söyleyerek, "Bu iktidarın kendini inkâr ettiği, yaptıklarını tevil ettiği yeni bir döneme girdiğimizi gösteriyor' dedi.

Ekonomi Bakanı Berat Albayrak'ın istifasını değerlendiren DP Rize İl Başkanı Hamit Çelik, "Ekonomi Bakanının istifası ve bu istifanın yöntemi hayli ilginçtir. Böylesine bir gelişme karşısında 27 saat boyunca hem iktidar medyasının hem de iktidar üyelerinin suskunluğu, geldiğimiz noktanın kısa bir izahıdır" dedi.

Devletin iflas ettirildiğini söyleyen Çelik, "Aktörlerden biri istifa ederek sorumluluktan kaçmış, bir diğeri ise reform sözleri ile kendi sorumluluğunu diğerine yüklemiştir. Maalesef bütün bunlar karşısında olan yine bu iktidarın bütün yanlışlarının maliyetini ödemek zorunda kalan bu millete olmuştur. Yıllardır günbegün fakirleşen millet, son iki yılda elde avuçta ne varsa kaybetmiştir. Bu beceriksizlerin borçlarının faizi için, bu milletin geleceği ve emeği ipotek edilmiştir. Millet, evine ekmek götüremez hale gelmiştir. Daha da acısı; kurdukları düzen, inşa ettikleri korku duvarları milletin sesini kısmıştır. Sesini duyurabilen, açız diyebilen ise meseleyi abartmakla suçlanarak akabinde soruşturmaya uğramıştır ya da eline tutuşturulan bir kağıtla yanlış anlaşıldığını ispat etmek zorunda bırakılmıştır." dedi.

Çelik sözlerini şöyle tamamladı; “Sayın Cumhurbaşkanı yargıda da reform sinyali verdi. Aslında böylece en beceriksiz oldukları iki konuyu da ifşa etmiş oldu: Adalet ve Kalkınma! Yargıda reform ve ekonomide reform söylemleri, AKP'nin artık yoklukla malul hale geldiğini gösteriyor. İktidar partisi bu noktaya, onca uyarıya rağmen gelmiştir. 3 maymunu oynayarak, ekonominin halini görmeyerek, vatandaşın sesini duymayarak, şahsi çıkarları için susarak bu noktaya gelinmiştir."