AK Partili Alim umutlu konuştu

TAKİP ET

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, 'İlimizde ya da ilimiz dışında olan hemşehrilerimizin sağlığı bizim için her şeyin üstündedir.' dedi.

Yaklaşan yaş çay sezonunda il dışındaki çay üreticilerinin ve çay işçisinin koronavirüs tedbirleri kapsamında bölgeye gelemeyecek olmasıyla ilgili açıklama yapan İl Başkanı Alim, "Rize ölçeğinde salgını en az hasarla atlatmak için gereken önlemleri almak zorundayız. Bu önlemler alınırken ilimizdeki tüm paydaşlarımızla ve siyasi partilerle istişare edip bilimsel veriler ışığında hareket edilmektedir" dedi.

Rize'ye gelişlerinin kısıtlanması kararının, Rize'de yaşayan vatandaşların sağlığını korumaya yönelik alındığını belirten Alim, Rize'de bu güne kadar ortaya çıkan vakaların çoğunluğunun il dışından geldiği ve buradaki yakınlarına da hastalığı bulaştırdığını hatırlatarak, il dışından Rize'ye gelişlerin kısıtlanmasının ardından vaka sayılarında hızlı bir gerileme yaşandığını söyledi.

Çay üretiminin durmasının söz konusu olmadığını belirten Alim, "Koruma kararı sonrası il dışında kalan ve Rize’ye gelemeyecek vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi için çalışmalar devam ediyor. Gelemeyen hemşerilerimizin mağdur olmaması için şehrimizin bütün paydaşlarıyla beraber Neler yapabiliriz?'in çalışmaları devam etmektedir. En yakın zamanda da alınan kararlar hemşerilerimizle paylaşılacaktır. Hemşerilerimiz bu konuda müsterih olsunlar. İlimizde ya da ilimiz dışında olan hemşehrilerimizin sağlığı bizim için her şeyin üstündedir." dedi.

Öte yandan, Çaykur'un son yılların en düşük seviyesindeki kuru çay stoğuyla sezona gireceğini söyleyen Alim, önceki yıllara nazaran Çaykur tarafından daha yüksek bir kotanın belirleneceği tahmininde bulundu.