AK Parti Rize'den Çevre duyarlılığı

TAKİP ET

AK Parti Rize İl Çevre Şehir ve Kültür Başkanı Murat Sadettin Türüt, "Evlatlarımıza yemyeşil bir yeryüzü ve masmavi bir gökyüzü bırakabilmek, çevreyi korumak ve çevreyi yaşatmak noktasında gayretle çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim ve İl Yönetim Kurulu üyeleri, Rize Belediyesi tarafından projelendirilen ve üretime geçen Çay Çöpünden Mangal Kömürü, Elektrik Enerjisi ve Biyo Yakıt üretimi Tesisini ziyaret ederek Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin'den tesisle ilgili bilgi aldı.

Türkiye Çevre Haftası içerisinde ve 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte mangal kömürünün ve elektrik üretimin aşamalarıyla ilgili Başkan Metin şu bilgileri aktardı; "Tesisimizde 6 bin 800 kaloriye yaklaşan bir mangal kömürü elde ettik. 100 kilo kuru çaydan nişasta karışımıyla birlikte yaklaşık 30 kilo karbon çıkıyor ve oradan mangal kömürü elde ediliyor. Oluşan yüzde 20'ye yakın metan gazıyla da 0.8 megavatlık bir elektrik üretimi elde ediliyor."

AK Parti Rize İl Çevre Şehir ve Kültür Başkanı Murat Sadettin Türüt de yaptığı açıklamada, Çevre Haftası nedeniyle etkinliği gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bizim için çevreci olmak, Edirne’den Hakkari’ye kadar kesintisiz bisiklet yolu hedefini ortaya koymaktır. Bizim için çevreci olmak, çayın sadece yaprağından değil çöpünden ve başka neyi varsa onları çevre için zararsız artı değer haline getirebilmek çabasıdır. İşte bu duygu ve düşüncelerle Rize AK Parti İl Başkanlığı ve Rize Belediyesi olarak, evlatlarımıza yemyeşil bir yeryüzü ve masmavi bir gökyüzü bırakabilmek, çevreyi korumak ve çevreyi yaşatmak noktasında gayretle çalışmaya devam edeceğiz. Herkesi bu sorumluluk noktasında bizimle olmaya davet ediyoruz." dedi.