AK Parti Rize'de kongre süreci başlıyor

TAKİP ET

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, parti olarak il genelinde kongre sürecine başladıklarını ve Mart ayı içinde ilçe kongreleriyle süreci başlatacaklarını söyledi.

Haber: Turgay AYHAN

İl genelinde kongre sürecine girdiklerini belirten İl Başkanı Alim, “Kongre sürecimizi delege seçimlerimizle başlattık ve nüfusu 5 binden az olan beldelerde de atamalar yaparak delege sürecini mahalle ve köylerimize varıncaya kadar ilimizin tamamında gerçekleştirdik. Şimdi sıra ilçe kongrelerine geldi.” dedi.

Ağustos veya Eylül ayı gibi il kongresini yapmayı planladıklarını söyleyen Alim, önceki dönemlerde olduğu gibi partilerinin Türkiye’deki kongre sürecinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memleketi olan Rize’den start almasını temenni ettiklerini belirtti.

İl kongresi öncesinde yapılacak olan ilçe kongreleriyle ilgili belirlenen takvimi açıklayan Alim, “7 Mart tarihinde Güneysu, 8 Mart’ta Çamlıhemşin, 20 Mart’ta İkizdere ile 21 Mart’ta Kalkandere ve İyidere ilçelerimizde kongrelerimizi yapacağız. Diğer ilçelerimizle ilgili takvim henüz belirlenmedi. Ramazan ayından sonra az bir kongre kalacak şekilde planlamamızı yapıyoruz.” dedi.

Alim, kongre süreci boyunca bugüne kadar kendileriyle yol alan tüm teşkilat üyeleriyle birlikte istişareler yaparak ortak aklı devreye sokarak kongre sürecini gerçekleştireceklerini ifade etti.