AK Parti'nin okul bahçesindeki kongresi tepki çekti

TAKİP ET

AK Parti Kalkandere İlçe Kongresi'nin ilçeye bağlı bir ilkokul bahçesinde yapılması siyasetçilerden tepki çekti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, AK Parti Kalkandere İlçe Kongresinin okulda yapılmasının kabul edilemez olduğunu ifade ederek, “Buna müsaade eden ilçe müdürü derhal istifa etmelidir” dedi.

Kongrenin ilçedeki bir ilkokulda yapılmasının, siyasetin eğitime de sokulmak istenmesinden kaynaklandığını kaydeden Deniz, “Ülkenin geldiği son nokta. Kurultaylarını yapmaları için Siyasi Partilere salon dahi vermeyen Siyasi İktidar, mevzu kendi Partileri olunca bütün kapıları sonuna kadar açıyor. Ülkenin sahibi olduğunu düşünen tek adam iktidarı ve Parti örgütü Kanun ve Yasa tanımadığını her alanda göstermektedir. Buna müsaade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü derhal görevinden istifa etmeli, İl Milli Eğitim Müdürünün de bilgisi varsa o da istifa etmelidir” dedi.

Konuya sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösteren İYİ Parti Rize İl Başkanı Ayşegül Özyanık da, "Üzülerek söylüyorum ki burası memleketimdeki bir ilkokulun bahçesi... Benim de küçüklüğümde koşturduğum bu okul bahçesinde artık siyasetçiler hiçbir kural tanımadan, siyasi etikten yoksun biçimde rahatça koşturabiliyor(!) Muhteremler, kongre yapmak için hiç mi bir yer bulamadınız? Tabi siz de haklısınız. Bulmak için önce yapmak gerekiyor." ifadelerini kullandı.