AK Parti'li Balcı'nın sözleri MHP'yi kızdırdı

TAKİP ET

AK Parti Muradiye Belde Belediye Başkan Adayı Musa Süreyya Balcı'nın bir televizyon kanalında yaptığı açıklamalar, MHP Rize teşkilatında tepkilere neden oldu.

AK Parti'nin Muradiye Belde Belediye Başkanı olan ve 31 Mart seçimlerinde yeniden aday gösterilen Musa Süreyya Balcı'nın yerel bir televizyon kanalında yaptığı açıklamaları, Cumhur İttifakı taraflarından MHP Rize teşkilatında rahatsızlığa neden oldu.

Flash53.com'dan Mükremin Çetinoğlu'nun haberine göre, Balcı'nın programda Muradiye Beldesinde Cumhur ittifakının olmadığını ve bir rekabetin söz konusu olduğunu dile getirerek spikerin "Belediyeyi MHP alırsa hizmet alamaz mı?" sorusuna verdiği "Çok zor. ben şu anki bütçemizle bir muhalefet partisi belediyesinin çöpü bile toplayacağına inanmıyorum." sözleri MHP Rize Teşkilatında tepkiyle karşılandı.

Cumhur İttifakına leke sürdü

Balcı'nın açıklamalarına sert bir yanıt veren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Rize Merkez İlçe Başkanı Ali Erhan Cerrah, "Hangi MHP'li belediyenin çöpü sokaklarda kalmış sormak lazım. Eğer ortada kalan bir çöp varsa o da beyfendinin fitne dolu ağzıdır" dedi.

Balcı'nın açıklamalarını izansızca bulan Cerrah, "Nerden bakarsan bak izansızca bir açıklama. Bakınca gördüğüm kaybedeceğini anlayan birinin son çırpınışları o kadar. Herhalde koltuğundan ayrılınca ortaya çıkacak korkuları var ki böyle seviyesiz bir açıklamada bulunuyor. Şimdi biz burada Cumhur ittifakı derken, Rize Merkezde, Fındıklı'da, Güneysu'da ittifakın adayları için canımızla başımızla çalışırken bu sözleri kim nasıl izah edecek." diyerek, bu açıklamaların Cumhur İttfakına leke sürdüğünü dile getirdi.