AK Parti'li Avcı'nın ayrıştırıcı söylemlerine tepki

TAKİP ET

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, CHP ve İYİ Parti'ye oy verecek seçmenlerin, aynı zamanda terör örgütlerine destek vereceklerini ima etti.

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, partisinin Ardeşen aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada CHP ve İYİ Parti ittifakının arkasında FETÖ’nün ve PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin olduğunu söyledi.

Avcı, “Vitrinde CHP ile İyi Parti var. Mağazanın içerisine girdiğinizde ise karşınıza her türlü gayri yasal örgüt ve organizasyon çıkar. Mağazanın içerisine giriyorsunuz FETÖ orada, PKK orada. Bunlar HDP’yi siyasi strateji gereği yanlarında tutmak istemiyorlar ama HDP’nin eş genel başkanı çıkıyor bütün stratejiyi ortaya koyuyor. Diyor ki ‘biz güneydoğuda AK Parti’yi mağlup edeceğiz, ülkenin diğer bölgelerinde ise AK Parti’nin kaybetmesi için siyasi partilere destek vereceğiz’. Ardeşen’deki tablo da budur.” diyerek bu iki partiye oy verecek vatandaşların da terör örgütlerini destekleyecekleri imasında bulundu.

Saltuk Deniz: “Halkı provoke etmiştir”

Avcı’nın bu açıklamalarının ardından AK Parti’nin yıllarca FETÖ organizasyonu ile kol kola girdiğini, HDP ve PKK ile açılım süreci yürüterek terör örgütü üyelerini davullu-zurnalı karşılamalara göz yumduğunu, Apo’ya “terörist başı, bebek katili” gibi söylemleri kendilerinin yasakladıklarını hatırlatan CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, “Avcı önce geçmişine baksın. Bizde çıkıp, CHP’ye ‘Fetöcü’ diyenin aslında kendisi terör sevici ve ‘FETÖCÜ’nün ta kendisidir, diyebiliriz. Ama demiyoruz" şeklinde konuştu.

Avcı’nın CHP ve İyi Parti ittifakını FETÖ, PKK ve HDP ile yan yana anarak, Ardeşenliler’in çoğunluğunu Fetöcü ve gayri yasal terör örgütü mensupları olarak gördüğünü ifade eden Deniz, “AKP vekilinin bu konuşması aynı zamanda, Ardeşen ve Rize’de huzur içinde geçecek seçim çalışmaları ve dahi seçimi sabote etmek, milleti birbirine düşürmek demektir. Sayın Vekil, bu ifadeleriyle aynı zamanda halkı provoke etmiş, adeta birbirine kışkırtmıştır.” diyerek, iftira, karalamak, karşındakini değersizleştirmeye çalışma ve ucuz yalan yöntemlerinin AKP’yi iktidara taşıyan ve yıllarca iktidarda tutan bir FETÖ yöntemi olduğunu ifade etti.

Ayşegül Özyanık: “Hasmane ve ötekileştirici bir dil”

İyi Parti Rize İl Başkanı Av. Ayşegül Özyanık da AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı’nın söylemlerine tepki göstererek, bu açıklamaların Ardeşen halkını töhmet altında bırakacak ve seçimlere gölge düşürecek şekilde ayrıştırıcı, ötekileştirici ve toplumun farklı kesimlerini karşı karşıya getirecek talihsiz açıklamalar olarak değerlendirdi.

Özyanık, “Avcı’nın sadece AK Partililer’in değil tüm Rizelilerin ve Ardeşenliler’in milletvekili olduğunu hatırlatmak isteriz. Sayın Avcı’nın kullandığı hasmane ve ötekileştirici dil Ardeşenliler’in asla kabul edebileceği bir dil değildir. Bir ailenin içerisinde dahi farklı siyasi görüşte olmak bırakın hasım olmayı demokrasimizin bir zenginliği olarak kabul etmek gerekirken; kardeşi kardeşe, babayı oğluna, komşuyu komşuya, akrabaları birbirine düşürecek bu denli ayrıştırıcı ifadeler Cumhurbaşkanımızın da ısrarla vurguladığı 'Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız ve hep birlikte Türkiye olacağız' söylemine de taban tabana zıt bir açıklamadır.” dedi.

AK Parti’nin FETÖ ve HDP ile geçmişi

Özyanık, Avcı’nın açıklamalarında bahsettiği terör örgütleriyle AK Parti hükümetlerinin geçmiş dönemlerde Türk Milletinin vicdanına aykırı olarak beraber olduklarını ifade ederek, "Sözde “çözüm süreci' özde 'çözülme süreçleri'nde bu millete yaşattıkları Habur rezaletinde kurdukları çadır mahkemelerinden, Oslo rezaletinden, türlü imkânlarla HDP’ye sundukları İmralı’ya her hafta gidiş dönüş biletlerinden, HDP’yi adeta kürt kökenli vatandaşların temsilcisi gibi muhatap alıp Dolmabahçe mutabakatına varmalarından, terör örgütü elebaşına mektupla miting yaptırmalarından pişman oldukları ve milletin vicdanı ile aynı hizaya gelmelerini sonuna kadar alkışlıyoruz. Benzer şekilde daha düne kadar FETÖ üyelerine ve bütün eylemlerine devlet imkanlarını ve kadrolarını sunarak 'ne istediler de vermedik' dedikten sonra pişman olmasından ve yine milletin vicdanı ile aynı hizaya gelmelerini de sonuna kadar alkışlıyoruz. Ancak HDP, PKK ve FETÖ’nün avuçlarını ovarcasına bu milletin ayrıştılmasına, bölünmesine ve karşı karşıya getirilmesine sebep olan açıklamalarından da Sayın Avcı’nın pişman olmasını ve yine milletin vicdanıyla aynı hizaya gelmesini bekliyoruz. Sayın Avcı Rize Milletvekiline yaraşırcasına Rize halkını bütünüyle kucaklamalı açıklamalarından pişmanlık duyarak özür dilemelidir” dedi.