AK Parti, Hasan Karal'ı Fetöcülükle suçladı

TAKİP ET

Rize eski milletvekili Hasan Karal, AK Parti'de birlikte çalıştığı dönemde sesleri çıkmayan eski partili arkadaşları tarafından FETÖ'cülükle suçlanmaya başladı.

2001 yılında AK Parti’nin Rize'de kurucu il başkanı olan ve 3 dönem Rize Milletvekilliği yaptıktan sonra siyasi hayatına Deva Parti'sinde devam eden Hasan Karal’ın sosyal medya hesabından paylaşımlarına Ak Parti Rize İl Başkan Yardımcısı Saadettin Türüt tepki göstererek, "Eski dava arkadaşım" dediği Hasan Karal’ı Fetöcülükle suçladı.

Erdoğan’ın 2010 Yılı paylaşımını hatırlatan Karal “Siyasetin tek limanı ahlaktır” şeklindeki paylaşımına gönderme yaparak “Siyasetin tek limanı ahlâktır sözü yıllar önce ilk söylendiğinde ne kadar heyecan uyandırmıştı değil mi? İnsanlığın ümidi olabilecek model bir yönetim anlayışının klişesiydi âdeta. Ya şimdi? Duvarlarda asılı sadece mahzun bir levha” ifadelerini kullanmıştı.

AK Parti Rize İl Başkan Yardımcısı Murat Saadettin Türüt ise paylaşımlarından dolayı Karal’a tepki göstererek "Siyasetin ahlak limanı bütün fırtınalara rağmen dimdik ayaktadır" dedi ve Karal’ın Pensilvanya ziyaretine de dikkat çekerek “Bu ferasetli milletin, ta pensilvanya ya kadar gidip, terörist başı fetöyü ziyaret eden bir adamdan siyaset ahlakıyla ilgili bir şey dinlemek isteyeceğini hiç sanmıyorum. (Bu konuyu bilmeyen, merak edenler için de bir tweet at)" ifadelerini kullandı.

TÜRÜT ZAMANINDA NEDEN SESSİZ KALDI?

Ak Parti’nin milat olarak belirlediği 17-25 Aralık 2014 tarihinden 6 ay önce Ak Parti Rize Merkez İlçe Başkanlığı görevine başlayan Murat Saadettin Türüt o dönemden itibaren 24 Haziran 2018 tarihine kadar Ak Parti’den Rize Milletvekili olan Hasan Karal ile dava arkadaşlığı yapmasına ve aynı partide çalışmalarına rağmen bu iddialarını neden o günlerde gündeme taşımayıp sessiz kaldığını kamuoyu merak ediyor.