AGD Rize Şubesi Mekke'nin Fethini kutladı

TAKİP ET

Anadolu Gençlik Derneği Rize Şubesi tarafından, Mekke'nin fethinin 1389'uncu yıl dönümü dolayısıyla 'İnsanlığa bir inşirah Mekke'nin fethi' programı düzenlendi.

Anadolu Gençlik Derneği Rize Şubesi tarafından, Gençlik Merkezi Şehit Uğur Korkmaz Konferans Salonunda "İnsanlığa bir inşirah Mekke'nin fethi" temasıyla gerçekleşen fetih programına birçok siyasi parti yetkilisi ve STK Temsilcisinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim güzel okuma yarışmasında Karadeniz Bölge Birincisi Kurra Hafız Said Nuri Kandemir'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını Anadolu Gençlik Derneği Rize Şube Başkanı Gökhan Pehlivan yaptı.

Pehlivan konuşmasında Kâbe'nin yeryüzündeki bütün Müslümanların kıblesi, Mekke'nin de şehirlerin anası olduğunu belirterek, "Biz, şehirlerin anası Mekke'nin fethinin önemini özellikle genç nesle her yıl tekrar tekrar hatırlatmak gerektiğine inanıyoruz. Genç nesiller mutlaka fetih kavramını anlamalı, fetih ve işgal arasındaki farkı bilmeli, fetih aşkıyla yaşamalıdır. Fetih, kalpleri Allah'a açmaktır ve birilerinin dediği gibi işgal yağma ya da talan değildir. Fetih, aklın hurafeden kurtulup hakikate açılmasıdır. Fetih, yönetimin zulümden kurtulup adalete açılmasıdır. Fetih, tabiatın yağma ve talandan kurtulup yaşamın devamına açılmasıdır. Fetih Müslümana, işgal kâfire yakışır. Fetih denince aklımıza Resul-i Ekrem Efendimiz ve Mekke'nin Fethi, Hazreti Ömer ve Selahaddin Eyyubi ile Kudüs gelir. Mekke silah olmadan ve kan dökülmeden nasıl fethedilmiş, gençlerimizin bunu anlamasını istiyoruz. Bilakis 'kan dökülmesin, barış olsun, işgaller olmasın' diye gece gündüz çalışmaktır." dedi.

Pehlivan, her yıl geleneksel olarak kutlanan Mekke'nin Fethi Programının Rize ve Çayeli ilçesiyle birlikte ülke genelinde 81 il ve 600 noktada gerçekleştirildiğini belirtti.

Programda,Mehteran,sinevizyon ve kum sanatı gösterileri ardından Recep Tayyip Erdoğan Ünüversitesi Öğretim Görevlisi Adem Sadoğlu'nun Mekke'nin Fethini konu alan konuşması, şiir ve marşlar ile devam eden programda 15 Aralık'ta gerçekleştirilen Peygamber Efendimizin hayatı ile ilgili tabi tutalan Siyer-i Nebi sınavında il bazında dereceye girenlerin ödülleri de takdim edildi.