Aday adaylığından çekildi, bir gün sonra vazgeçti

TAKİP ET

AK Parti Rize İl Başkanlığında Milletvekilliği aday adaylığı başvurusu yapan ve temayül yoklamasının ardından, sert bir açıklama ile aday adaylığından çekildiğini duyuran Jale Kazdal, bir gün sonra ise aday adaylığına devam kararı aldığını duyurdu.

24 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek seçimlerde Rize Milletvekilliği için AK Parti'ye aday adaylığı başvurusunda bulunan Jale Kazdal, Cumartesi günü gerçekleştirilen temayül yoklamasının ardından sosyal medya hesabı facebook üzerinden "Torpilin döndüğü bir teşkilatta aday adaylığından çekiliyorum" ifadelerini kullanarak aday adaylığından çekildiğini duyurmuştu.

Yaptığı yazılı paylaşımında, AK Parti İl Teşkilatında yaşadığı kırgınlıklara değinen ve özellikle AK Parti Rize İl Kadın Kollarını kınadığını belirten Jale Kazdal, "Torpilin döndüğü bir teşkilatta ben aday adaylığından çekiliyorum. Madem ki kesin, o zaman niye boşu boşuna kayıt açıp paralarımızı alıyorsunuz?" ifadelerini kullanarak Muhammed Avcı, Hasan Karal, Osman Aşkın Bak, Hikmet Ayar'ın kesin kazanacak isimler arasında yer aldığını iddia etmişti.

AK Parti İl Teşkilatındaki bazı kişiler yüzünden AK Parti adının lekelendiğini ifade eden Jale Kazdal, isim vermeyerek yaptığı paylaşımında bu kişiler için "Reisi gerçekten sevenler bizleriz, sizler mevki makam peşinde koşan zavallılar ordususunuz!" ifadelerini kullanmıştı.

Yaptığı bu paylaşımın ertesi gününde yine sosyal medya hesabı üzerinden yeni bir paylaşımda bulunan Jale Kazdal, Milletvekilliği aday adaylığına devam etme kararı aldığını ve asla çekilmeyeceğini duyurdu.

Kazdal'ın paylaşımı şöyle;

Değerli Dostlar, Ben ve benim gibi değerli insanlar hak holunda mücadele etmeye devam diyor ve çıkmış olduğum bu kutlu yolda MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞIMA DEVAM ETME KARARI aldığımı, asla çekilmeyeceğimi bildirmek istiyorum. Benim bu ülkeye verdiğim, tutmam gereken sözler var. Benim mücadele etmem gereken değerli insanlar var. Benim bu dava da yer almam gereken projelerim var. Durmak yok, yola devam.

Duygusal davrandığım için halkımdan, ülkemden, devletimden, hükümetimden, partimden, milletimden, bayrağımdan, vatanımdan, ulusumdan, siz değerli insanlardan ÖZÜR DİLERİM.

İlgili Haber

Jale Kazdal, aday adaylığından 'bombalayarak' çekildi