ABD'nin ünlü gazetesi İkizdere'deki Taş Ocağını araştırdı

TAKİP ET

Rize'nin İkizdere İlçesinde tepkiyle karşılanan taş ocağı projesi, ABD'nin ünlü gazetesi The New York Times'a konu oldu.

ABD'nin ünlü gazetesi The New York Times, "Erdoğan'ın kendisine sadık kenti öfkelendirmesini muhalifler fırsat olarak görüyor" şeklindeki başlıkla İkizdere İlçesindeki Taş Ocağı sorununu haber yaptı.

Bölgeye gelen The New York Times yazarı Carlotta Gall, yaptığı incelemeleri ve bölgeden aldığı açıklamaları uzun bir haberle okuyucularına iletirken, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, el değmemiş bir ormanlık alanı yok edecek bir taş ocağı inşa etme planlarıyla, kendi siyasi üssünün kalbi olan memleketinde protestolar başlattı." ifadelerini kullandı.

İyidere İlçesinde yapımına başlanan Lojistik Liman inşaatının deniz dolgusunda kullanılacak taşların İkizdere'deki Gürdere Köyüne bağlı İşkencedere Vadisinden çıkartılacak olmasına yöre halkı tepki göstermiş ve protestolara hem bölgeden hem de ülkenin birçok çevresinden destekçiler gelmişti.

Geçen aydan itibaren Erdoğan'ın sadık memleketi Rize'de taş ocağına karşı protestoların patlak verdiğinin ifade edildiği haberde, "Siyasi muhalifler, ekonominin istikrarsız durumu ve pandeminin sonuçları karşısında savunmada olan, zaten güç durumdaki lideri baltalamak için bir fırsat olarak değerlendirdiler." ifadeleri kullanıldı.

Hükümetin ve kolluk kuvvetlerinin halktan çok inşaat şirketlerinin hizmetinde olduğunun belirtildiği haberde, köylülerle yapılan röportajlar, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ve siyasi parti temsilcilerinden açıklamalara da yer veriliyor.

Habere bu linkten ulaşabilirsiniz; https://www.nytimes.com/2021/05/29/world/europe/turkey-erdogan-quarry-opposition.html?searchResultPosition=1