A2 ekibine, Elazığ'da hakem kıyımı

TAKİP ET

A2 Ligi ikinci devresi başladı. İkinci devrenin ilk haftası olan 12. Hafta karşılaşmasında deplasmanda Sanica Boru Elazığspor ile karşı karşıya gelen Çaykur Rizespor A2 ekibi, 9 kişi kaldığı maçta uzatma dakikalarının son saniyesinde gelen golle sahadan 1-0 mağlup ayrıldı.

Ligin ilk devresinin ilk maçında Rize Atatürk Stadında yine 1-0 mağlup olduğu Elazığspor karşısında bu kez deplasmanda mücadele eden Yeşil-Mavili A2 ekibi, Elazığ bölgesi hakemlerinin kıyımına uğrayarak, 12 haftalık galibiyet hasretine son veremedi.

Her iki yarıda da üstün oynamasına rağmen ve 56’ncı dakikadan sonra 9 kişi kalmasına rağmen rakibine gol şansı tanımayan A2 ekibimiz, uzatma dakikalarının son saniyesinde gelen golle sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. Maçın bitiş düdüğünün ardından ise A2 ekibi Kalecisi Yunus Emre de kırmızı kart görerek, haftaya oynanacak mücadelede yer alamayacak.

İlk yarıda başa baş bir mücadelenin yaşandığı maçta İsmail Can’ın pasında Mesut kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda net bir gol şansını teperken, takımın diğer futbolcusu Muhammet Emre de, yine net bir gol pozisyonunu değerlendiremedi. Maçın ikinci yarıda baskısını arttıran A2 ekibinde 55’nci dakikada topa müdahale ettiği halde rakip futbolcunun kendisini yere atmasıyla direk kırmızı kart gören Fatih Kaan, takımını 10 kişi bıraktı. Pozisyondan 1 dakika sonra ise bu kez Yeşil-Mavili ekipte İsmail Can, eline topun değmesi sonucu ikinci sarı kartını görerek kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 9 kişi kalan ve buna rağmen iyi bir savunma ile rakibine pozisyon vermeyen A2 ekibimiz, 4 dakikalık uzatma süresi içinde 90+4’üncü dakikada kalesinde Ömer’in ayağından golü gördü. Golden hemen sonra maçın bitiş düdüğünü çalan Hakem Emrah Atila, rakip futbolcuyla tartışan A2 kalecisi Yunus Emre’ye de kırmızı kart göstererek, Rizespor kıyımına devam etti.

“HAKEM FUTBOL CİNAYETİ İŞLEDİ”

Maçın ardından konuştuğumuz A2 Teknik Sorumlusu Osman Nuri Şahinoğlu, “Elazığ bölgesi hakemi ilk yarı güzel bir karşılaşma yönetti ama ikinci yarı ne olduysa uydurma 2 tane kırmızı kartla futbol cinayeti işledi” dedi.

Elazığ Bölgesi Hakemi Emrah Atila’nın ikinci yarıda Elazığspor’un yenmesi için elinden geleni yaptığını söyleyen Osman Nuri Şahinoğlu, “İlk yarıda güzel bir maç oldu, pozisyonlar yakaladık rakibimize göre üstün bir oyun ortaya koyduk. Ancak ne olduysa ikinci yarıda oldu. Maçın hakemi üst üste fauller vermeye başladı aleyhimize, ve 2 dakika içinde 2 tane uydurma kırmızı kart göstererek oyuncularımızı dışarı attı. Yaklaşık 35 dakika 9 kişi kalmamıza rağmen hemen hemen hiç pozisyon vermedik. Mücadele olarak sevindirici bir maçtı ancak üzüldüğümüz kısım ise tam uzatmalarda golü yediğimiz gibi maçın bitmesi oldu” dedi.

Rize’de oynanan maçlarda hakemlerin dışarıdan gelmesine karşın Elazığ’da oynanan maçta hakemin o bölgeden olmasına anlam veremediğini söyleyen Şahinoğlu, “Enteresan işler döndü. Hakem ikinci yarı başlamadan gidip yan hakemle konuşuyor, sonra yine oradan birileri hakemle konuşuyor. Daha maç başlamadan 1,5 saat önce stada geldiğimizde maç burada oynanmayacak diye kapıda beklettiler. Maçın başlamasına 50 dakika kala soyunma odasını açtılar. Maça 15-20 dakika kala anca ısınma hareketleri yapabildik. Böyle enteresan durumlarla maça başladık. Hele de hakemin Elazığ bölgesi olmasına söyleyecek laf bile bulamıyorum. O kadar yoldan geliyoruz, en azından tarafsız bir hakem verin. Yani hakem ikinci yarı Elazığspor galip gelsin diye her şeyi yaptı. Elimiz kolumuz bağlı dönüyoruz mecburen” dedi.

İkinci yarıda hemen 2 kırmızı kart görülmesine ve 9 kişi kalmalarına rağmen çok iyi mücadele ettiklerini söyleyen Şahinoğlu, “Fatih Kaan’a verilen kart direk gösterildi. Rakip yere düşerken bağırıyor, bizim oyuncuya kırmızı kart gösteriyor. Yani hemen hemen her bağırmaya bir kart gösterdi. Benzer pozisyonları rakip yaptığında ise sarı kart bile göstermedi. Resmen hakem bu maçta cinayet işledi yani bunlar anlatılmaz, yaşanır. Önümüzde Erzurum Büyükşehir Belediyespor maçı var. Evimizde oynayacağız ve artık galip gelmek istiyoruz. Şu anki mücadelemizle galip gelmeyi hak ediyoruz. İyi futbolcumuzu sahaya yansıtıyoruz ama tek eksiğimiz bir galibiyet” dedi.

A2 Ligi’nde 12 hafta geride kalırken Yeşil-Mavili A2 ekibimiz yine galibiyetle tanışamadı. 7 beraberlik dışında 5’nci mağlubiyetini elde eden A2 ekibimiz 7 puanla 11’nci sıradaki yerinde kalırken, Sanica Boru Elazığspor ise puanını 13’e yükselterek ligin 9’uncu sırasındaki yerini korudu.

A2 Ligi’nde 19 Kasım Pazartesi günü saat 13.30’da oynanacak olan 13. Hafta karşılaşmalarında Çaykur Rizespor A2 ekibi, ligin ilk devresinde deplasmanda 4-3 mağlup olduğu Erzurum Büyükşehir Belediyespor A2 ekibi ile bu kez kendi sahasında karşı karşıya gelecek. Sanica Boru Elazığspor ise ilk devrede golsüz berabere kaldığı Samsunspor ile bu kez deplasmanda mücadele edecek.

SANİCA BORU ELAZIĞSPOR: 1 – ÇAYKUR RİZESOR: 0

STAT: Fırat Üniversitesi

HAKEMLER: Emrah Atila, Adnan Akbulut, Kağan Yılmaz

SANİCABORU ELAZIĞSPOR A2: Mücahit, Abdullah (Sait Can 60. Dak), Ufuk, Mehmet Oktay, Ercan, Muhittin (Muhammet 50. Dak), Coşkun, Ömer, Umut Utku (Ahmet 76. Dak), Buğra, Yunus (Sait 67. Dak)

ÇAYKUR RİZESPOR A2: Yunus Emre, Erdi, Emirhan (Caner Uzun 71. Dak), Onur, Berat, Muhammet Burak, İsmail Can, Fatih Kaan, Ahmet Mesut (Yusuf 67. Dak) , Muhammet Emre, Mesut Demirci (Miraç)

GOL: Ömer (90+4. Dak) (Elazığspor)

KIRMIZI KARTLAR: Fatih Kaan (55. Dak), İsmail Can (56. Dak), Maç bittikten sonra Yunus Emre (Çaykur Rizespor )

Haber: Turgay AYHAN