88 yaşındaki hasta Rize'de hayata tutundu

TAKİP ET

RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ameliyat edilen 88 yaşındaki Bektaş Yılmaz, "başparmak anjiyo" yöntemi ile yapılan başarılı operasyonla sağlığına kavuştu

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim Araştırma Hastanesi’nde bölgenin ilk başparmaktan koroner anjiyografi operasyonu gerçekleştirildi.

Artvin'de yaşayan ve şiddetli göğüs ağrısı şikâyetiyle gittiği hastaneden RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen 88 yaşındaki Bektaş Yılmaz, hastanın, kalbe giden ana damarının tıkalı olması üzerine "başparmak anjiyo" yöntemi ile ameliyata alındı.

Bu başarılı operasyon, RTEÜ Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi olan Prof. Dr. Yüksel Çiçek ve Dr. öğretim Üyesi Elif Ergül ile birlikte koroner anjiyografi ekibi tarafından yapıldı.

Yaklaşık yarım saat süren operasyonla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Yüksel Çiçek: “Aynı zamanda Gırtlak Kanseri ve Prostat Kanseri tedavisi de gören, böbrek yetmezliği ve kronik kalp ritim bozukluğu ile birlikte kan değerlerinin de çok düşük olduğu hastamız bize son çare olarak tedavi ümidi ile geldi ve Karadeniz bölgesinde ilk defa uygulanan başparmak bölgesinden anjiyografi yöntemi ile hastayı hayatta tuttuğumuz için mutluyuz." dedi.