6 yıldır konuşuluyor ama yeni yer yapılmıyor!

TAKİP ET

ASKON Rize Şube Başkanı Recep Ali Karakoyun, Belediye Bloklarının yıkımının 6 yıldır konuşulduğunu ancak esnafa taşınacakları bir yer yapılmadığını söyledi.

Anadolu Aslanları İş Adamları (ASKON) Rize Şube Başkanı Recep Ali Karakoyun, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkımı yıllardır gündemde olan Belediye Bloklarıyla ilgili esnafla istişare yapılarak proje hazırlanması gerektiğini söyledi.

Belediye Bloklarında hizmet veren işyerlerinin taşınması konusunda çözüm üretilmesi gerektiğini söyleyen Karakoyun, "Rize Belediye bloklarının yıkılması 6 yıldır konuşuluyor fakat buradaki esnafa, tüccara gidilecek bir yer yapılmıyor. Eğer yıkım gündeme geldiği süreçten bu yana esnafın taşınacağı bir yer oluşturulsaydı şu an oranının yıkımı daha kolay olurdu." dedi.

Belediye Bloklarının Rize’nin aynı zamanda merkezi demek olduğunu söyleyen Karakoyun, "Bu merkezi yok edip insanlara 'Siz çıkın, size prefabrik yerler yapacağız.' demek olmaz. Yeni bir yer oluşturulması konusunda çözüm önerisi sunduk. Mesela şuanki Emniyet Binası ile Tevfik İleri Lisesinin olduğu adada yeni bir iş merkezi oluşturulabilir. Bu sayede bir çok dükkan ve bir çok ticari müessese oraya kayabilirdi ve bloklar rahatça yıkılabilirdi." dedi.

Karakoyun, belediye bloklarındaki esnafa taşınabilecekleri yeni merkezler oluşturulmadığı sürece kimsenin oradan çıkartılmaya çalışılmayacağını vurguladı.