2019 KPSS Alan Sınavlarında RTEÜ 95. sırada yer aldı

TAKİP ET

ÖSYM tarafından açıklanan 2019 KPSS Alan Sınavlarında en başarılı üniversite sıralamasında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) 95'inci sırada yer aldı.

ÖSYM Başkanlığı 2019 KPSS Alan sınavlarında (ÇEKO, Hukuk, Maliye, İktisat, Muhasebe, Uluslararası İlişkiler, İşletme, Kamu Yönetimi) en başarılı üniversiteleri açıkladı.

En başarılı üniversitenin Boğaziçi Üniversitesi olduğu listede Koç, Galatasaray, Ankara, Ortadoğu Teknik, Gazi, Hacettepe ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversiteleri ilk sıralarda yer alırken Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ise 95'inci sırada yer aldı.

İstatistik alan testi hariç diğer tüm testlere öğrencileri katılan İstanbul Okan, Doğuş, Girne Amerikan, İstanbul Gedik, İstanbul Medipol gibi vakıf üniversiteleri ise en başarısız üniversiteler oldu.



"Bu işler lafla değil, liyakatla oluyor"

Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Rize Şubesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi yönetiminin bu konuyu çok ince bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirtilerek, "Abartılı cümleler ile sıralamada Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin listedeki yerinin değişmeyeceği acı bir gerçektir. Demek ki bu işler lafla değil liyakatle oluyor. Bütün atamalar incelendiğinde liyakat ve kariyer ilkeleri yerine farklı kriterlerin göz önünde bulundurulduğu kamuoyunun malumudur. Tavsiyemiz, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi yönetiminin bu durum karşısında başlarını iki ellerinin arasına koyup yaptıklarını gözden geçirerek  düşünmeleridir." ifadeleri yer aldı.