2 bin 500 rakımlı Ayder Yaylası'nda Andımız'ı okudular

TAKİP ET

Sesini bakanlığa duyuramayan Türk Eğitim-Sen Rize Şube Yöneticileri, bu kez 2 bin 500 rakımlı Ayder Yaylası üzerinden haykırdı.

Seslerini Milli Eğitim Bakanlığı'na duyurmak amacıyla Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı turizm bölgesi Ayder Yaylası'na çıkan Türk Eğitim-Sen Rize Şubesi yöneticileri, 2 bin 500 rakımlı yaylada Andımız'ı okudular.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Rize Şube Başkanı Murat Köseoğlu; “Bundan sonra ülkemizin, özellikle de eğitimin içinde bulunduğu sorunları, atamalardaki adaletsizlikleri, adam kayırmaları, milli ve manevi değerlerin ayaklar altına alınmasını, 'dindar toplum' yetiştirelim derken ahlaki yozlaşmayı dile getirip haykıracağız." dedi.

Demokratik toplumlarda, sivil toplum örgütlerinin taleplerinin dikkate alındığını ve bu yönde adımların atıldığını vurgulayan Köseoğlu, "Ancak görüyoruz ki bakanlık, yandaş sendika haricindeki sendikalara kulaklarını tıkamıştır. Bu sebeple taleplerimizi her hafta Rize’de bir zirveden haykıracağız. Bu şekilde belki duyarlar. Bu hafta Andımızın okullarda yeniden okutulması talebimizin duyulması amacıyla Andımız’ı okuduk; gelecek haftalarda da üyelerimizin katılımıyla diğer taleplerimizi haykıracağız. Önümüzdeki hafta Handüzü Yaylası’ndan yine bakanlığa sesleneceğiz. Bu kez konumuz, atamalardaki adaletsizlikler olacaktır.” dedi.

Türk Ordusunun Afrin operasyonu hakkında da konuşan Köseoğlu; “Türk Eğitim-Senliler olarak ülkemizin geleceğine kastedenlere karşı her ortamda devletimizin yanındayız. Allah askerlerimizin yar ve yardımcısı olsun. Cephedeki kerdeşlerimizin, Mehmetçiğimizin tırnağına bile zarar gelmesi bizi kahreder. Görev verilmesi halinde seve seve her Türk Eğitim- Sen üyemizin bu kardeşlerimizin yanında olacağımızı belirtiriz.” diyerek sözlerini tamamladı.