17 yaşındaki genç, Senatörün kafasında yumurta kırdı

TAKİP ET

Yaptığı açıklamalarla tepki toplayan Senatörün kafasında yumurta kırarak gündeme oturan ve 'egg boy' (yumurta çocuk) olarak anılmaya başlayan 17 yaşındaki Will Connoly'e dünyanın her yerinden destek yağmaya başladı.

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde cuma namazı sırasında iki camiye saldırı düzenlenen ve 49 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan olayın ardından yaptığı açıklamalarla tepki toplayan Avustralyalı Senatör Fraser Anning'in başında 17 yaşındaki Will Connoly adından bir genç yumurta kırdı.

Senatörün bir açıklama yaptığı sırada elindeki kamerayla görüntü alan Will Connoly, diğer elindeki yumurtayı politikacının başında kırdı. Olayın hemen ardından gene tokat atalan Senatör ile genç arasına güvenlik görevlileri girdi ve protestocu genç gözaltına alındı.

Yaptığı protestoyla dikkat çeken ve "egg boy" (yumurta çocuk) olarak anılmaya başlayan 17 yaşındaki gence, Türkiye başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden destek yağmaya başladı.

Queensland Senatörü Fraser Anning, Cami saldırısının ardından Yeni Zelanda'nın göçmen politikasını eleştirerek, saldırının toplum içinde Müslümanlara karşı büyüyen korkunun bir göstergesi olduğunu iddia etmişti.

Başta Avustralya Başbakanı Scott Morrison tarafından kınanan açıklamaların ardından Senatör hakkında sosyal medyada görevinden alınması için imza kampanyası başlatımış ve kampanyaya sadece 24 saatte 265 bin kişi imza atmıştı.